Łączna liczba wyświetleń

24 sierpnia 2016

KANAPKA Z TUŃCZYKIEM



       Ogólnie nie lubię ryb więc jeśli już jej jem to staram się dodać do nich jak najwięcej dodatków. Takim moim sposobem żeby przemycić rybę jest właśnie kanapka z tuńczykiem. Jest bardzo smaczna , zdrowa, szybka do zrobienia i przede wszystkim pyszna. Do tego jej wielkim atutem jest to, że ryba wyczuwalna jest w bardzo łagodny sposób, tak, że nawet ja nie lubiąc ryb jestem w stanie zjeść ją z apetytem

Potrzebne składniki:

  tuńczyk z puszki w sosie własnym

  dwa mniejsze ogórki gruntowe

  jeden większy ogórek konserwowy

- około czterech małych ogórków
 konserwowych z dodatkiem chili

 mały por

  jedna większa marchewka

  jogurt naturalny

 natka pietruszki

 kilka listków sałaty (dowolnego rodzaju)

 sól i pieprz do smaku



A tak to robimy:

       Ogórka gruntowego i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Resztę składników kroimy w mniejszą lub większą kostkę jak kto woli. Do miski wkładamy pokrojone warzywa, dodajemy tuńczyka i wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym najlepiej typu greckiego żeby nam to wszystko związał. W wersji mniej dietetycznej można zamiast jogurtu dodać majonez. Wszystko wkładamy między dwie kromki ciemnego pieczywa i gotowe :)







Życzę smacznego :) 


3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! Pozdrawiam!:)

    xxBasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę apetycznie. Dodaje do moich przepisów i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wypróbować. ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń