Ogólnie nie lubię ryb więc jeśli już jej jem to staram się dodać do nich jak najwięcej dodatków. Takim moim sposobem żeby przemycić rybę jest właśnie kanapka z tuńczykiem. Jest bardzo smaczna , zdrowa, szybka do zrobienia i przede wszystkim pyszna. Do tego jej wielkim atutem jest to, że ryba wyczuwalna jest w bardzo łagodny sposób, tak, że nawet ja nie lubiąc ryb jestem w stanie zjeść ją z apetytem
Potrzebne składniki:
tuńczyk z puszki w sosie własnym
dwa mniejsze ogórki gruntowe
jeden większy ogórek konserwowy
- około czterech małych ogórków
konserwowych z dodatkiem chili
mały por
jedna większa marchewka
jogurt naturalny
natka pietruszki
kilka listków sałaty (dowolnego rodzaju)
sól i pieprz do smaku
A tak to robimy:
Ogórka gruntowego i marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Resztę składników kroimy w mniejszą lub większą kostkę jak kto woli. Do miski wkładamy pokrojone warzywa, dodajemy tuńczyka i wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym najlepiej typu greckiego żeby nam to wszystko związał. W wersji mniej dietetycznej można zamiast jogurtu dodać majonez. Wszystko wkładamy między dwie kromki ciemnego pieczywa i gotowe :)
Życzę smacznego :)
Ja lubię ryby;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! Pozdrawiam!:)
OdpowiedzUsuńxxBasia
Wygląda naprawdę apetycznie. Dodaje do moich przepisów i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wypróbować. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)